Fytotherapie of Kruidentherapie

De kruidengeneeskunde behoort tot de oudste vorm van natuurgeneeskunde.  Ook de moderne farmacie heeft zijn ontsprong te danken aan de kruidengeneeskunde. Veel van de in gebruik zijnde medicijnen stammen direct of indirect af van de medicijnen uit natuurlijke middelen, kruiden en planten. De meeste bekende is paracetamol, die zijn werking heeft te danken aan een stof die in de barst van de wilg voorkomt.

Fytotherapie of kruidengeneeskunde

Onder de noemer Fytotherapie (kruidengeneeskunde) vallen Gemmotherapie en Oligotherapie.

Gemmotherapie
Deze therapie maakt gebruik van de eigenschappen van plantaardige weefsels in hun embryonale groeistadium: de knoppen en jonge scheuten van bomen en struiken.  Deze plantaardige weefsels zijn rijk aan nucleïnezuren, aminozuren, fytohormonen, vitaminen, mineralen en sappen. Deze stoffen worden in vloeibare vorm toegepast, zodat ze via het mondslijmvlies en de maag in het lichaam kunnen worden opgenomen. Ze kunnen worden ingezet voor de behandeling van verschillende problemen zoals allergieën, artritis aandoeningen, hormonale- en spijsvertering problemen.

Oligotherapie
Oligo komt uit het Grieks en betekent weinig/klein. Oligotherapie betekent therapie van de kleine hoeveelheden. Bij oligotherapie worden er zeer kleine hoeveelheden van mineralen in combinatie met planten en/of kruiden ingenomen, die het lichaam in staat stellen om verstoorde stofwisselingsfuncties te normaliseren. Via het mondslijmvlies worden deze direct in het lichaam opgenomen. Zo wordt de lange weg via de darmen vermeden en kunnen verstoorde enzymreacties weer snel in goede banen worden geleid.

Oligotherapie kan worden toegepast bij, allergieën; reumatische- en gewrichtsklachten; chronische infecties aan bijvoorbeeld; luchtwegen, oren en blaas. 

De behandeling is veilig, geschikt voor (kleine) kinderen, jongeren, volwassenen en ook voor ouderen.  De behandeling duurt ca. 1 uur.  Bij de eerste behandeling wordt een intake gesprek gedaan.