Aromatherapie

Bij aromatherapie wordt gewerkt met geuren van etherische oliën, die gemaakt zijn van kruiden, bloemen en andere plantendelen. De geuren hebben een werking op het onderbewuste, emoties en op het in evenwicht brengen van het zenuwstelsel.
In Frankrijk is in de 20e eeuw een meer medisch gerichte vorm van aromatherapie ontstaan waarbij etherische olie als alternatieve geneeswijze werd ingezet. De etherische oliën of essentiële oliën worden door het lichaam opgenomen via de neus, via de huid of door de mond en hebben direct invloed op de emoties.

Onder de noemer aroma therapie vallen een heel aantal behandelingen. Silva praktijk maakt gebruik van drie typen: AromaTouchTM, Symfonie van de cellen en Roll-on.

Aromatherapie

AromaTouch™
De AromaTouch™ techniek is een techniek die Dr. David Hill zelf ontwikkeld heeft, omdat hij last had van zijn rug. Deze techniek is zowel eenvoudig als zeer doeltreffend. De AromaTouch™ techniek is een ontspannende behandeling. Hierbij worden 8 gecertificeerde essentiële oliën gebruikt, die ook door Dr. Hill ontwikkeld zijn. Deze worden aangebracht in een bepaalde volgorde, zodat de ene olie de andere kan verstrekken. De oliën worden op  rug en voeten aangebracht. Deze fijne behandeling verlicht lichamelijke en emotionele stress, en helpt het lichaam weer de balans te herstellen.

De behandeling begint met het aanbrengen van de oliën Balance en Lavendel die stress verminderen. Daarna Melaleuca en Onguard die een versterkend effect op het immuunsysteem hebben. Vervolgens de AromaTouch en DeepBlue die ontstekingsreacties verminderen. En als laatste Wild Orange en Pepermunt die de balans van het lichaam helpt te herstellen. Indien gewenst wordt een roll-on gemaakt van een persoonlijke combinatie aan etherische oliën die de cliënt thuis kan gebruiken.

Een AromaTouch™ behandeling duurt ongeveer 45 minuten en wordt vooral ingezet bij klachten die samenhangen met rugpijn, spanningen, angst en slapeloosheid.

Symfonie van de cellen
Is een behandeling die ontwikkeld is door Boyd Truman. Door zijn vele jaren ervaring met het gebruik van essentiële oliën, toegepast op verschillende klachten, heeft hij een heel aantal protocollen ontwikkeld.  Met als doel het in harmonie en evenwicht brengen van het lichaam op het fysiek, emotioneel en spiritueel vlak. Het is een eenvoudige en effectieve toe te passen techniek. Er zijn 14 verschillende toepassingstechnieken met verschillende soorten etherische oliën. Bij een bepaalde klacht wordt een protocol 2 tot 3 keer gedurende 1 tot 2 weken toegepast. Daarna als onderhoud 2 tot 3 keer per maand. 

De behandeling bestaat uit het, met draaiende bewegingen, aanbrengen van  verschillende essentiële oliën vanuit de onderrug tot de schedel randen. Daarna worden de voeten behandeld. Bij sommigen protocollen wordt er ook aan de etherische oliën geroken. Aan het eind van de behandeling vindt er een rust moment van 10 a 15 minuten plaats waar de cliënt de oliën en de behandeling verder op zich in kan laten werken.  

De 14 verschillende protocollen: Het basis protocol, werkt als een weerstand booster en vermindert stress. Daarnaast zijn er protocollen voor hart en bloedvaten, de cellen, de spijsvertering, vergeving, hormonaal evenwicht, infectieziekten, ontstekingen, het lymfesysteem, de luchtwegen en de zintuigen. De overige protocollen zijn voor Qi, neurologisch en zonnevlecht.
Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten. 

Roll-on
De protocollen voor het aanmaken van de rollers, zijn ontwikkeld door Desiree Mangandog. Desiree is acupuncturist en kruidentherapeut en heeft verschillende blends en protocollen ontwikkeld die gebaseerd zijn op de Chinese geneeskunde. De Chinese geneeskunde ziet het lichaam,  de geest en emoties als een geheel. De rollers worden op acupunctuurpunten en meridianen aangebracht en uitgesmeerd. De rollers worden samengesteld met verschillende hoeveelheid druppels en verschillende soorten oliën. 

Deze rollers kunnen thuis gebruikt worden ter ondersteuning van de therapieën. Daarvoor krijg je een gedetailleerde beschrijving en uitleg mee.

De hoofdthema’s van de blends zijn hier in een afbeelding weergegeven met enkele voorbeelden van de meest gebruikte en/of verkochten blends.

Voor een persoonlijke blend of een blend die beter bij je past, neem gerust contact op. Samen komen we altijd tot de juiste blend die precies bij je past. Er zijn ook blends voor de diffuser zoals sleepy nights en calm the beast.